Danseklubb/Teaterhus

Danse-/Teaterklubb: Små bier og Teater Hus! Tilbud barn 1. og 2. klasse Oppstart 12.september! Barna hentes på AKS kl 14.40. Viktig at foreldre gir informasjon/ samtykket til AKS om dette.

Aldersgruppe: 5 til 7 år

DANSEKLUBB (Små bier) OG TEATERKLUBB (Teater Hus) for barn 1. og 2. klasse


Oppstart tirsdag 12 september. 

Yaimi Espina har holdt dansklubb for barn i Abildsø Menighetsbarnehage. Flere av disse barna begynner nå på skolen. Med bakgrunn i erfaringer og opplevelser dette har gitt barna, har foreldre oppfordret sterkt at tilbudet skal forsette. Det blir derfor tilbud om kurs i høst for 1. og 2. klassinger. En ettermiddag i uken i 1 t og 20 min. 

Yaimi henter barna fra Abildsø skole til Abildsø Nærmiljøsenter (Fellesskapshuset) kl 14.40. Foreldre henter barna her etter kurs kl 16. Det betales 50 kr per barn etter hver kurssamling barnet deltar på. 

Et av hovedmålene med dette prosjektet er at barn skal lære å bruke både verbalt og kroppsspråk, og dermed trene kognitive evner gjennom lesing, øvelser som hjelper til med å stimulere hukommelsen som for eksempel: å fortelle historier og fortellinger . Dette prosjekt vil sette inn initiativ, improvisasjon og kreativitet til hvert enkelt barn gjennom spill og øvelser som er grunnleggende for deres utvikling. Barna skal ha et trygt, morsomt og sunt miljø.

Danseklubb: "Små Bier"

Dansen transporterer, transmuterer og forskjønner følelsene, det er dette som gjør Små Bier:

Merk: Små Bier har som mål at dansen ikke bare er tradisjonell, men at barnet kan se den morsomme siden av dans og at hver rytme har sin sjarm. 

1. Vi starter med pusteøvelser og avslapning av kroppen.

2. Barna kommer til å lære forskjellige typer dans hver dag, hvor vi vil kjenne dans kultur, kostymer, mening og iscenesettelse.  

3. Vi praktiserer dansen som vi lærer i klassen, dens rytme og bevegelser.

4. Til slutten av klassen går hvert barn på scenen og improviserer (alene eller med hjelp hvis de foretrekker det) og bestemmer dem det musikalske temaet de liker mest.

5. La iscenesettelsen vil bli gjort en gang i måneden med foreldre og andre som ønsker å delta 

Teaterklubb: "Teater Hus"

Hva er vel mer spennende enn å finne sitt indre barn og spre glede overalt , for det er Teater Hus:

Merk: Teater Hus har som mål å lære på en morsom måte tolkningen av forskjellige karakterer i teatret, og viser magien i en verden full av fantasi og kjærlighet.

1. Starter vi med pusteøvelser og avslapning av kroppen.

2. Barn lærer teaterreglene, hvorfor respektere dem og sette dem i praksis.

3. Vi velger en historie og jobber med den i en hel måned.

4. Karakterene vil bli lagt på bordet og fordelt til alle barna, slikt at alle kan delta i den valgte historien.

5. La iscenesettelsen vil bli gjort en gang i måneden med foreldre og andre som ønsker å delta

2023 © Abildsø Nærmiljøsenter